OBS: Du er nu offline

Stævneform og regler

Spilleform

 • Form: 5-mandsfodbold.
 • Niveauer: Der kan spilles på to forskellige niveauer: "Øvede" og "Begyndere". I forsøget på at give alle den bedste oplevelse på dagen vil holdene blive inddelt ud fra de oplysninger, som du giver ved tilmeldingen. Det er derfor vigtigt, at du giver os alle de relevante oplysninger omkring  holdets sammensætning og niveau. 

Hold

 • Holdstørrelse: Et hold skal bestå af minimum fem spillere og kan være op til ti spillere.
 • Holdsammensætning: Hold kan bestå af både kvinder og mænd. 3F Bold er for ALLE - uanset alder. 
 • Antal hold: Der kan være op til 48 hold til hvert stævne.

Bane

 • Banestørrelse: Banerne er 30x40 meter, dog tages der forbehold for ændringer. 
 • Underlag: Stævnerne er planlagt til at blive spillet på naturgræs, men kan i tilfælde af regnvejr blive flyttet til kunstgræs.

Spilletid og kampe

 • Spilletid pr. kamp: Ca. 10 minutter.*
 • Antal kampe: Hvert hold spiller fem-seks kampe til stævnet.*
 • Samlet spilletid pr. hold: 50-60 minutter.

*Spilletid og antal kampe afhænger af antallet af deltagende hold og kan derfor blive justeret. Det tilstræbes, at alle hold ved stævnerne spiller lige mange kampe.

Regler

Der spilles efter gældende fodboldregler med rette hensyntagen til hinanden og fairplay.

Førstnævnte hold i spilleplanen starter med bolden ved kampstart. I finaler afgøres dette dog ved lodtrækning. Der er fri udskiftning, som kan foretages, når der er et stop i spillet.

I tilfælde af voldsomme frispark eller usportslig adfærd kan der gives gult eller rødt kort. Ved gult kort er den pågældende spiller ude til næste scorede mål. Ved rødt kort er spilleren ude i resten af kampen, og holdet kan ikke indsætte en erstatning. I tilfælde af udvisning ved rødt kort vurderes det, om spilleren kan genindtræde senere i stævnet.

Hvis det ene hold kommer foran med tre eller flere mål, kan modstanderholdet indsætte en ekstra spiller. Den indsatte spiller skal træde ud igen i tilfælde af, at føringen reduceres til to mål i løbet af kampen.

Stævneform

De tilmeldte hold bliver i hver af de to niveauer "Øvede" og "Begyndere" inddelt i puljer af 4-6 hold, hvor der spilles alle mod alle. Efter kampene i puljerne vil alle hold skulle spille enten slutspils- eller placeringskampe.

I tilfælde af lighed efter puljespil

Har to eller flere hold i puljen har opnået samme antal point rangeres holdene i prioriteret rækkefølge som følger:

 1. Flest kamppoints indbyrdes kampe.
 2. Bedste målforskel i indbyrdes kampe.
 3. Flest scorede mål i indbyrdes kampe.
 4. Bedste målforskel i samtlige kampe. 
 5. Flest scorede mål i samtlige kampe.
 6. Bedste tid på driblebanen (afgøres med én spiller og bedst af et forsøg).

I tilfælde af uafgjort i slutspil

Ved uafgjort i slutspilskampe, hvor der skal findes en vinder af kampen, spilles videre med 4 v 4 til først sccorede mål. Hvis fortsat uafgjort efter to minutters spil, reduceres holdene yderligere til 3 v 3 osv...